tisdag 13 maj 2014

Kycklingfilé i gorgonzolasås med tagliatelle

Här kommer en god pastarätt som är bra att bjuda på när man är många.
Jag hade tagliatelle till min kycklingfilé, men det går lika bra med klyftpotatis som pasta.
Du kan dubbla eller halvera receptet.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1,2 kg kycklingfilé
150 g skinka
persilja
1 purjolök

150 g sockerärtor
8 dl grädde
150 g gorgonzola



Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden.
Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg. Krydda med salt och peppar och grillkrydda.
Strimla purjolöken, snoppa sockerärterna och hacka persiljan. Skär skinkan i strimlor.
Lägg kycklingfiléerna, purjolöken, sockerärtorna, skinkan och persilja i en ugnssäker form.

Häll över grädden och smula över osten. Sätt in i ugnen på 200 grader till köttet är klart.
Rör runt någon gång under tillagningen.
Servera med tagliatelle.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut