lördag 6 juni 2015

Helstekt kotlettrad med gremolata

Idag är det Sveriges Nationaldag och jag kan väl tycka att det är lite synd att vi inte firar den mer än vi gör i Sverige.
Om du inte tänker äta " Sveriges nationalrätt" ikväll som är tacos, eller??
Då kan du helsteka en benfri kotlettrad med gremolata smak.

Ingredienser:
1 kg benfri kotlettrad
1 dl färsk persilja + lite till garnering
1 citron, saft och rivet skal (spara lite av skalet till garnering).
3 st pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 msk flytande honung
1 tsk dijonsenap
1 msk kinesisk soya
½ tsk salt


Gör så här:
Mixa alla ingredienser till gremolatan till en röra.
Salta och peppra kotlettraden runtom och bryn den i en panna i smör.

Lägg över den i en ugnsform. Pensla på lite av greomlatan på köttet och pensla sedan i omgångar under stektiden.

Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och sätt in i ugnen på 175 grader till köttet har nått en temperatur på 70-73 grader. Lägg över folie och låt vila i 10 minuter innan du skär upp köttet i tunna skivor. Garnera med citronskal och persilja.

Servera köttet varmt eller kallt.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut