söndag 15 januari 2017

Spareribs med mangoglaze

Igår så kokade jag spareribs och idag grillade jag dom i ugnen.
Jag penslade dom med en mangoglaze. 
Till ribsen serverades sötpotatispommes.

Ingredienser:
1,5 kg spareribs
2 gula lökar
2 lagerblad
2 msk salt
2 vitlöksklyftor
10 vitpepparkorn

Mangoglaze:
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1½ dl mangopuré ( barnmatsburk)
1 lime, saft och skal
½ dl flytande honung
2 msk kinesisk soja sauce
½ tsk salt

Gör så här:
Spareribs:
Lägg spareribsen i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker köttet.

Skala och grovhacka löken och vitlöken. Lägg ner löken, vitlöken, lagerbladen, vitpepparkornen och saltet.
Koka upp och skumma av vid behov, sänk värmen. Låt spareribsen puttra i ca 1 timme och ställ dem sedan kallt, gärna över natten.
Glaze:
Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Riv limen och pressa ur saften.

Fräs löken i lite olja tills den blir mjuk. Ca 5 minuter. Tillsätt mangopurén, sambal oelek, saft och skal från limen, honung, soja sauce och salt. Koka samman i ca 15 minuter tills glazen tjocknar.
Låt glazen svalna.
Pensla på glazen och grilla spareribsen i ugnen på 225 grader tills de har fått fin färg. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut