onsdag 22 februari 2017

Kotletter i balsamvinäger, honung och senapsmarinad

Jag marinerade kotletter i bla balsamvinäger, honung och senap.
Till dem serverade jag en potatisgratäng.

Ingredienser:
8 kotletter
Marinad:
3 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
1 dl marmelad (jag hade med hallon och granatäpple)
1 dl honung
1 msk dijonsenap
1 msk soy sauce
2 tsk sambal oelek
2 msk olja
1 tsk salt

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och lägg i kotletterna. Låt dem ligga i marinaden i ett par timmar.
Ta upp kotletterna ur marinaden och stek dem i en panna så de får fin färg.
Lägg över dem i en ugnsform och häll över resten av marinaden.
Sätt in i ugnen på 200 grader tills köttet är mört. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut